Вече започна натоварването на основните пътища в страната, заради пътуващите след поредицата почивни дни, съобщава БНР. Колона от коли се е образувала по пътя от Предел до Симитли - посока София заради включването към главния път Е-79, където движението е интензивно.
В София се очаква да влязат 200 000 автомобила.
 

Трафикът към столицата става все по-интензивен, предупреди комисар Тенчо Тенев, като допълни, че екипи на "Пътна полиция" са разположени на всички ключови кръстовища.
 
„Натоварено е движението, но тепърва предстои да се натовари още повече. В момента всички светофарни уредби са на автоматичен режим. Имаме готовност ако колоните са по-големи и натоварването е по-интензивно, да минем на ръчно регулиране. Времето е хубаво, приятно е за пътуване. Пътят по АМ "Тракия" е сух”, обясни той.
 
Станислава Тонкова от „Съюза на българските автомобилисти“ съобщи, че на автомагистрала "Люлин" е ограничено движението в дясната активна лента в посока София - поради ремонт, като допълни: „Изключително натоварено е движението на АМ "Струма" в участъка от Дупница до Перник. Колона от автомобили се е образувала от Симитли до Благоевград. Засилва се трафикът по АМ "Тракия". В участъка Карнобат-Бургас продължава изтеглянето на пострадали автомобили и е необходимо да се кара с повишено внимание”.
 
Станислава Тонкова напомни, че остава натоварен трафикът между Кулата и Сандански: „Опашките от гръцка страна в посока България се увеличават постоянно. Освен български автомобили, към България пътуват и много гръцки”.
 
До 20 часа на входовете и изходите на Варна ще има Контролно-пропускателни пунктове. Това се налага поради въведеното ограничение за движение на моторни превозни средства над 12 тона. Движението към Варна в момента е нормално.