Обстановката в страната постепенно се нормализира, след обилните снеговалежи. Със заповед на кмета е отменено е бедственото положение в община Кнежа, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
Все още остава бедственото положение в община Ловеч. Във Враца и Ловеч работят областните щабове за координация на спасителни неотложно аварийно - възстановителни действия.
Без електрозахранване са 36 населени места в страната, а без частично електрозахранване са 18 населени места. Без водоподаване са 18 населени места, а частично са 4. Затворени за движение са 22 пътни участъка. Откъснати от преспите са 27 селища.
Спасителните екипи на МИС в засегнатите от снеговалежите области са изтеглили закъсали по пътищата 182 автомобила, от които 12 автобуса. Спасителите са оказали помощ на 8 болни и 7 родилки за транспортирането им с високопрохоима техника до болнични заведения. Екипите са се отзовали на 34 сигнала за паднали дървета, ледени висулки и опасно надвиснали ламарини. Доставени са стоки от първа необходимост в три населени места. Снощи към 22.45 часа екип на МИС от Стара Загора с помощта на високопроходима техника успя да достигне до блокираните в хижа “Дюлите” шестима младежи. Те са транспортирани до Мъглиж и предадени на техните близки и роднини.
Спасителен екип на Министерството на извънредните ситуации от Варна и днес ще продължи издирването на изчезналите във водите на река Двойница, община Бяла, Варненска област възрастна жена и дете на 5 години. /БЛИЦ