Тежко въоръжена охрана от 4-ма бодигардове е придружавала Иван Киров в нощта срещу неделя, когато е оставил сак с над 500 хил. евро върху шосето на мост над магистрала “Тракия”, пише “24 часа”.
Откупът за живота на 70-годишния му баща е поставен на 19-ия километър от София на отбивката за Вакарел. Гардовете пазели Киров-младши, за да не бъде прибран в плен като Камелия Бончева, когато носеше парите за живота на съпруга си Ангел.
Предаването на парите станало от втория опит. Първият бил след 21 часа в петък и макар и неуспешен, завършил след полунощ. След като вече сумата била договорена в предните дни, Иван Киров получил SMS в петък да тръгва с парите към Самоков. Когато стигнал там, бил пренасочен към Дупница. В един момент обаче похитителите спрели да му подават инструкции. Те не са му се обаждали по телефонаи не са му пращали гневен SMS, че са видели опашка от коли на МВР след неговата, съобщиха запознати. Бандитите предварително са знаели, че няма да вземат парите същата вечер. Те само наблюдавали как се движи автомобилът с Иван Киров, следват ли го автомобили на МВР и се подготвяли за следващия ден. В събота младият мъж получил SMS да тръгва с парите пак след 21 часа, отново към Самоков. След това получил съобщение да потегли към магистрала “Тракия”. Когато пристигнал до магистралата, получил указание да се качи на моста над шосето, който води към Вакарел, и да остави сака там.
Въпреки че похитителите са прибрали парите, Киров все още е в плен.
По-рано днес синът на отвлечения бизнесмен съобщи, че е изпълнил всички указания на похитителите, но те вече две денонощия не освобождават баща му. Не знам какво се случва с него и съм силно притеснен, каза Иван Киров. Той допълни, че бандитите са обещали да пуснат баща му още същата вечер, след като той им предал парите за живота му.
“Занесох им откупа още вечерта в събота, но нищо не последва. Повече от 40 часа аз нямам никакъв знак от похитителите, а изпълних изключително стриктно указанията им, включително и да нямам абсолютно никакви контакти с МВР. През цялото време работех сам за събирането на парите, за да приключи благополучно тази история. Нямам обяснение защо след като всичко това се случи, баща ми още не е на свобода”, коментира Иван Киров.
Той обясни, че е постоянно до телефона си и чака знак от похитителите, за да прибере баща си вкъщи. 

Киро Киров изчезна в нощта на 27 март пред дома си в столичния квартал „Банкя”. Джипът на бизнесмена, марка „Порше Кайен” с номер 6666, беше открит със запалени фарове и с отворени врати. В началото не беше ясна и причината за изчезването на 70-годишния бизнесмен, тъй като роднините му твърдяха преди време, че той е в чужбина.
Преди време криминалисти заявиха, че вероятно Киров е станал жертва на същата престъпна банда, която отвлече бившия президент на „Литекс” Ангел Бончев и съпругата му Камелия.   /БЛИЦ