Радио, калкулатор, фотоапарат…, кога за последно използвахте някое от тези устройства? Подчертаваме – устройства, а не приложения на вашия смартфон. Още от самото начало на XXI век мобилните телефони се превърнаха в доминиращи технологични джаджи и развитието им не стихва.

Днес в джобовете си носим машини, по-мощни от компютрите ни от преди 4-5 години.

Да, но пък масовите смартфони днес не се отличават с външен вид, няма ефект „Уау!“ от тяхната поява, а и цялата тази висока производителност изглежда леко лишена от смисъл, когато трябва да се ограничиш с относително малък дисплей.

Търсенето на нови форми и повече място за създаване и консумиране на съдържание дълго време изглеждаше като обзор на научната фантастика, но днес вече виждаме зрели продуктови линии от устройства със сгъваеми екрани.

Едно от тях е Huawei Mate Xs 2, който за миг се превръща от смартфон в таблет и същевременно изглежда наистина страхотно. A1 го предлага в комплект със смарт часовника Huawei Watch GT 3. По-долу ще ви дадем няколко причини да се спрете на него.

1. Дизайнът е на топ ниво

Несъмнено притежателите на новия Huawei Mate Xs 2 ще привличат очите на всички, които го видят. Дизайнът на устройството е уникален – стилен, елегантен, различен. Определено посланието на китайския технологичен гигант тук е, че Mate Xs 2 e едновременно функционален и красив.

Дизайнът на Huawei Mate Xs 2 e от типа Falcon Wing, което означава, че почти цялото устройство е „обградено“ от дисплей, който след прегъването остава от външната страна. В същото време корпусът е здрав, лек и елегантен.

Буквално и преносно, слабо място на foldable телефоните в началото беше механизмът за сгъване. В случая той е с подобрена издръжливост, така че да използвайте Mate Xs 2 в продължение на години.

2. Производителността е на флагманско равнище

Продуктивността на Huawei Mate Xs 2 е осигурена  от процесор Qualcomm Snapdragon 888 4G, изграден по 5-нанометрова архитектура. Това, в комбинация с оперативната памет от 8 GB, дава сигурност на потребителите, че няма да срещнат затруднения при използването на няколко „тежки“ приложения едновременно.

Устройството може да се използва като класически смартфон, като тогава екранът е с размер от 6,5 инча. Тогава мощният хардуер ще е полезен за игри в движение или заснемане на снимки и видеа с безкомпромисно качество.

Когато обаче е разгънат, True-Croma дисплеят на Huawei Mate Xs 2 ще предложи на потребителите по-висока продуктивност, екран като за филми и сериали и още по-удобно място за гейминг. OLED панелът му се разгъва до 7,8 инча, като по този начин автоматично изчезва нуждата от използване на таблет.

3. Камерите ще ви впечатлят

Смартфонът впечатлява и със своите True-Chroma камери. Те са пълен комплект – 50-мегапикселовата основна камера с лазерен автофокус и 13-мегапикселова ултраширокоъгълна камера.

Комбинацията се допълва от телефото обектив с оптична стабилизация, предоставяща 3x увеличение без загуба на качеството, а максималните мегапиксели на изображенията, заснети с тази камера, са от 8. 

За селфи любителите Huawei Mate Xs 2 включва 10,7-мегапикселов модул, но най-хубавото при смартфона е, че и основните камери могат да се използват  за  селфита, благодарение на уникалния дизайн на сгъваемото устройство.  

4. Батерията не е компромис

Често смартфоните със смел дизайн имат малка автономия, защото просто няма как да се побере достатъчно голям акумулатор. При Huawei Mate Xs 2 обаче батерията не е за подценяване.

Тя е с обем 4600 mAh и поддържа 66-ватово бързо зареждане HUAWEI SuperCharge.

Преведено на български, това означава повече от един ден нормална употреба и броени минути за пълно зареждане.

5. Офертата на A1 е изключително привлекателна

При избор на черен Huawei Mate Xs 2 от А1, всеки получава и мъжкия смарт часовник Huawei Watch GT 3, отново в черен цвят. Дамският бял часовник ще част от комплекта при закупуване на белия сгъваем смартфон.

Стилните аксесоари поддържат множество функционалности, много от които са свързани с активен начин на живот и продуктивност. Комплектът ще бъде в продажба онлайн на A1.bg на цена от 2 489,99 лв. в брой или 118,99 лв. на изплащане с мобилен план A1 ONE 34,99.

Промоцията продължава до 19 август, така че побързайте.