530-килограмов козунак ще бъде ритуално разчупен край фонтана пред община Пловдив навръх Великден - 4 април. Гигантският сладкиш по традиция ще приготвят майстори-пекари.
За приготовлението на тестеното чудовище ще бъдат използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 1060 яйца, 92 килограма захар, 21 килограма стафиди и 12 килограма сусам, пише &quot;Под тепето&quot;. Козунакът ще бъде превозен със специализиран транспорт до центъра на града. Там организаторите на тържеството са подготвили куп изненади за пловдивчани.<br /> <br /> Козунакът ще бъде раздаден точно в 12,00 на обяд. Началният час на тържеството е 10,30. Ще има много песни, танци и игри с децата, в които ще се раздават апетитни награди. Предвидени са и няколко атрактивни състезания - надяждане с великденски курабии и най-здраво яйце. /БЛИЦ<br />