Разследват склоняване към самоубийство в случая с изчезналата 83-годишна Шазие Мустафа от село Здравчец, която бе открита мъртва в коритото на река Върбица, съобщава 24rodopi.com.

Вчера БЛИЦ съобщи трагичната развръзка с издирването на баба Шазие.

Полицейски служители от РУ-Кирково откриха около 17 часа във вторник тялото на жената, обявена за общодържавно издирване.

Жители от района на село Дедец подали сигнал, че са забелязали в района жена, която отговаря на разпространеното описание.

Полицаи обиколили посоченото място и намерили тялото на издирваната на остров в коритото на река Върбица в землището на село Дедец.

Шазие Мустафа от село Здравчец, в издирването на която се включиха освен полицейски служители от РУ-Кирково, горски работници и хора от местното население, е извървяла около 7 км, след като напуснала дома си сутринта на 21 април.

Дежурна оперативна група е извършила оглед, на място е бил и екип на Филиала на спешна помощ в село Бенковски. Няма данни за насилствена смърт.

Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в Кърджали. Образувано е досъдебно производство в РУ-Кирково.