Има как да се ободрите веднага след събуждането. Последвайте тези 7 съвета и утрото ви ще бъде поне една идея по-приятно!

1. Чаша вода веднага след сън
Това ще рехидратира тялото ви. Ще забележите положителните промени като сияйна кожа и по-добро храносмилане. Ако добавите изцеден пресен лимонов сок или една чаена лъжичка ябълков оцет, тялото ви печели бонус точки.

Кари Брадшоу потресе всички! Навлече пижама и тръгна из улиците на Ню Йорк (СНИМКИ)

2. Без телефон/Фейсбук или мейли поне за час
Спите ли с вашия мобилен телефон и това ли е първото нещо, което хващате сутрин? Ужасен навик, който освен всичко е много вреден. Ако решите да устоите на изкушението да проверявате електронната си поща и Facebook най-малко за един час след събуждане, то ще откриете, че умът ви е по-фокусиран и щастлив.

3. Помислете за едно нещо, за което сте благодарни
Това ще ви зареди с позитивизъм през целия ден. А ако откриете 3, 5 или повече неща - още по-добре!

4. Стъпка навън и поемете дълбоко дъх
Напълнете белите си дробове с чист въздух. Дори ако навън е студено. Това отнема само 10 секунди! Но ще ви напомня, че сте живи!

5. Move Your Body
Не е задължително да се направи интензивна тренировка преди закуска. Просто направете няколко лесни упражнения. Или включите вашата любима песен и се разкършете - без значение дали ви гледа някой.

Миете често косата си? Със сигурност не знаете, че това може да бъде много опасно!

6. Отделете време за здравословна закуска
Вместо да захапете кутията със зърнена закуска, съсредоточете се в набавянето на истински храни в тялото си. Шейковете са чудесен избор (а и не отнема време, за да ги приготвите). Опитайте го.

7. Аз мога
Погледнете се в огледалото и кажете нещо положително за себе си. Някои идеи: излъчвам красота, увереност и грация. Всяка клетка в тялото ми е здрава и жизнена. Чувствам се страхотно, когато аз се грижа за себе си.

източник: gotvach.bg