8-годишно момиче от момчилградското село Груево събра 12 големи туби с… капачки, за да може да помогне на Дом „Майка и дете“. Това съобщиха близките на Букет, която била "пленена" от идеята на „Капачки в действие“, пише 24rodopi.com.
Това е зелена благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране закупуваме електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.


 
12-те туби са напълнени с пластмасови капачки за 5 месеца.
 
„Вече започнах 13-ата туба. Благодаря на всички добри хора, които ми помагаха“, каза пред 24rodopi.com 8-годишната Букет.
 
„Обича да помага на хората. Лицето й грее, като казва, че в тези капачки ще купят ел. уреди за Дом „Майка и дете“, заяви майка й Гюлбахар Бехчет.
 
Зад нея „Капачки в действие“ стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитания от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща - пластмасови капачки.