А1 започна предварителните поръчки на новия iPhone SE 64 GB. Моделът може да бъде заявен от онлайн магазина на компанията, а доставките се очаква да започнат в началото на месец май. Новият iPhone SE е най-достъпният смартфон на марката и запазва дизайна на iPhone 8, но предлага модерен хардуер и всички функции, от които потребителите се нуждаят.
 

iPhone SE има 4,7-инчов Retina HD дисплей, а под него е поставен добре познатият бутон за началния екран, който служи и като сензор за пръстов отпечатък. Смартфонът разполага с технология True Tone, която позволява на дисплея да наглася баланса на белия цвят според светлинните условия около устройството. Освен това поддържа Dolby Vision и HDR10.


 
Корпусът на iPhone SE е от алуминий и подсилено стъкло. Устройството има рейтинг за прахо- и водоустойчивост IP67. Той е снабден с процесора A13 Bionic, който се използва и в серията iPhone 11. Той разполага и с 8-ядрен невронен модул, който може да извършва до 5 трилиона операции в секунда. iPhone SE използва два чипа и контролер за обработка на данни. С помощта на алгоритми, смартфонът се адаптира към навиците на притежателя и предлага по-бърз достъп до любими приложения.
 
iPhone SE поддържа безжично презареждане чрез стандарта Qi, а функцията за бързо зареждане позволява достигане на 50% капацитет на батерията за около 30 минути. Смартфонът е съвместим и с новия стандарт Wi-Fi 6. Моделът има един слот за SIM карта, но реално може да се използва с два номера, тъй като поддържа eSIM карта, която в момента се предлага в България само от А1.
 


Според Apple, моделът iPhone SE е снабден с най-добрата единична камера, използвана някога в iPhone. Тя е 12МР с широкоъгълен обектив. Камерата разполага с множество режими на работа и използва изкуствен интелект за подобряване на качеството на изображенията. С нея може да се прави запис на клипове с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. iPhone SE използва iOS 13, която е и актуалната операционна система за мобилни устройства на компанията.
 
iPhone SE ще се предлага с 64 GB памет и в три цвята – черно, бяло и (PRODUCT)RED. Цените му започват от 29,99 лева на месец с план А1 ONE Unlimited 5XL.


 
 
А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително четири собствени спортни канала – MAX Sport 1, MAX Sport 2, MAX Sport 3 и MAX Sport 4, платежни услуги, собствена платформа за музикален стрийминг, cloud и IoT решения на близо 5 милиона клиенти. През 2019 г. A1 България отчита приходи от 486,2 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 179,4 млн. евро.
 
A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 25 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония (А1) и Сърбия (Vip mobile). Приходите на A1 Group за 2019 година са 4,57 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,56 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.