Един от двамата защитници на Волен и Капка Сидерови - адвокат Марин Марковски, се отказа да защитава клиентите си. Мотивацията му е липса на разбирателство с подсъдимите. По този повод Сидеров каза, че другият му защитник, Явор Нотев, се справя добре и сам. Агенция БЛИЦ припомня, че поради същите причини популярният адвокат Марковски се раздели и с Валентин Димитров - Топлото, непосредствено преди негово дело в Софийски районен съд.
На днешното съдебно заседание в Софийски градски съд Волен Сидеров и съпругата му Капка разказаха подробно как се е случила катастрофата на автомагистрала „Тракия” на 7 април 2006 година, когато автомобилът, в който е пътувал Волен Сидеров, се блъсна в колата на Явор Доков. Като свидетели бяха разпитани Димитър Стоянов, син на Капка Сидерова, и Ваньо Гърбов, съпартиец на подсъдимите.
След заседанието Волен Сидеров заяви, че не е отпаднало съмнението му Павел Чернев да е участвал в инсценировката на нападението. Колата на Чернев по принцип винаги се е движела след Сидеров и е имала функции да го охранява. Единствено в този случай обаче това не се случило, като телефоните на Чернев били изключени. Сидеров каза, че е смятал да се раздели с шофьора Любомир Бакърджиев още преди инцидента.
Лидерът на "Атака" определи това дело като удар срещу рейтинга на партията. По думите му това са цели отвън, породени от отказа "Атака" да стане придатък към БСП.
Милан Николов, БЛИЦ