Адвокатката Ирен Савова, която е защитник на заместник-кметицата на район „Младост“ Биляна Петрова, се оказа защитничка и на скандалния Филип Златанов, известен още като Филип Тефтерчето.
 

Савова, която сега обикаля като цветарка сутрешните телевизионни студиа и казва, че заместничката на Иванчева и самата тя са невинни, повтаря същата теза като тази, която лансираше за Златанов, известен още като „човека с тефтерчето“.

БЛИЦ припомня, че в края на 2015 година Върховният касационен съд (ВКС) отмени ефективната присъда от 3 години и половина затвор на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов и постанови условна. Справедливото наказание според последната инстанция е 3 години условно с 5 години изпитателен срок

Той беше признат за виновен, че не е качил в интернет две решения - за прекратяване на производство за конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев и за установяване на конфликт на интереси на бившия зам.-шеф на финансовия регулатор и бивш президентски съветник Димана Ранкова. В първия случай Златанов е прикрил държавния глава, за да не стане известно, че срещу него има сигнал, а във втория е попречил на Ранкова да обжалва решението и това й е попречило да заеме висока длъжност в БНБ.
 
Излиза, че адвокатката Савова има репертоар, който се опитва да пробута в сутрешните блокове и на синия екран… пък където номерът мине.
 
Паметта на българите обаче не е толкова къса. Вижда се, че Специализираната прокуратура е събрала солидни доказателства и за клиентката на Савова - Биляна Петрова, и за кметицата на район „Младост“ Десислава Иванчева, която вчера се държа истерично в съда.
 
Магистратите се готвят усилено за вкарването на делото им в съдебна фаза, където ще лъсне цялата истина.
 
Там ще рухне защитната теза на обвиняемите общински служителки.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!