Във февруарския брой на сп. "Кармичният кръг" астроложката Светлана Тилкова-Алена е отправила предупреждение към неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде внимателен в думите и действията си през февруари, съобщи бТВ. Бойко Борисов е в личната си година на Съдбовно подчинение. Неговият февруари е труден и заради факта, че в по-голямата част от месеца властва въздушен знак. Добре е да внимава до 20 февруари, да не е нападателен, за да не си създаде врагове не само сред избирателите, а и сред хората от най-близкото си обкръжение, е предрекла Алена.
Желанието да е вестоносец на новото време в България и да постави началото на новия й път на развитие може да му донесе трудности, породени от неочаквани, но необмислени действия, целящи да покажат некадърността на управляващите. Да се предпазва от думи, провокиращи социално напрежение, е казала астроложката.

Останалите хороскопи на основните политически лидери от Алена:


Сергей Станишев е в личната си година на Съдбовно подчинение, която му забранява да е прибързан и изисква от него да овладява емоцията си.

Февруари е трудният му месец, когато може да го изненадат неочаквани обрати, провокирани от негови действия като премиер или от непремислено изречени думи във връзка с опонентите в предизборната борба, която вече набира скорост. Трудностите ще са породени винаги от странични и неочаквани фактори, на които би било добре да реагира спокойно и преди да изрече обвинение или обяснение за нещо случващо се, да обмисля добре думите си, за да не задълбочи проблемите още повече.

Симеон Сакскобургготски е в личната си година на глобални промени, която ще му помогне да направи крачката към ползотворни промени за предстоящите избори. Февруари е за него месец на себеанализ, осъзнаване на собствените грешки, възможност да анализира правилно позициите на оглавяваната от него партия и да направи при необходимост промени в партийните редици.

Не бива да отлага промените за следващите месеци, за да не си създаде кармични врагове. През февруари ще избегне опасността на бъде разбран погрешно и опитите да блокират намеренията му. Месецът му позволява и да наложи новите си идеи с лекота.

Волен Сидеров е в личната си година на стабилизация. Февруари изисква от него на всяка цена да озапти емоциите си и да не проявява агресия, каквото и да се случва около него. За него този месец освен на материална стабилизация, позволяваща му да намери начин за финансиране на предизборната кампания на неговата партия, е и месец на кармична разплата.

От броя на враговете, които ще си създаде, зависи успехът или поражението му на изборите през 2009 година. Да не провокира чрез своите съпартийци омраза сред народа, защото това също товари кармата му с негативи.

Ахмед Доган е в личната си година на стабилизация, но в първите месеци на 2009 година действията му са управлявани и от емоцията, която не е негов добър съветник.

Активността му през февруари и опитите да блесне като добър политик може да се увенчаят с успех, ако бъде директен и не се крие от медийни изяви, за да не създава впечатление в хората, че има причина да се страхува и притеснява. Въпреки шанса да избегне предателството, е възможно заради кармичната разплата, на която е подвластен, да загуби доверието на своите избиратели вследствие действия, които може да ги разочароват, въпреки че според него са правилни.

Президентът Георги Първанов е в личната си година на материална стабилизация и на кармична разплата.
Месец февруари ще му донесе шанс за ново начало както в личен, така и в професионален план, но дали ще е успешно или ще го постави прибързано и ще си създаде проблеми, зависи само от него и от умението му да си наложи търпение.

Предпазливостта и прозорливостта са задължителни, за да не бъде намесен в задкулисни игри, които може да сринат авторитета му и да го превърнат в изкупителна жертва за кризата в България. Да разчита на себе си и да преценява в детайли съветите, които му дават неговите първи помощници.

Иван Костов е в личната си година на емоции, която изисква да завърши изостаналите задачи от последните девет години, да прекрати отношенията си с хората, които му вредят.

Февруари му налага Съдбовно подчинение, изискващо търпение, обмислени действия, изяви в рамките на добрия тон, за да не съсипе постигнатото и да не провали намеренията си да присъства в следващото Народно събрание. Реализмът, почтеността и верният критерий за собствените възможности ще проправят пътя на ДСБ към бъдещия парламент или пък ще го блокират заради грешни действия.

Новият лидер на СДС Мартин Димитров е роден в Овен под влияние на дата на кармична разплата и със съдбовен път, изискващ да живее извън България. Избирането му на този пост в допълнение с неспазеното Съдбовно изискване обещава да повлече СДС към провал. Личната му година е емоционална и завършваща - крайно неподходяща за заемане на лидерска позиция.

Декември, когато бяха проведени изборите за него, е месец на контакти и нова среда, но е добре да знае, че тези, които го избраха, може да застанат срещу него. Февруари изисква от него такт, дипломатичност и му забранява необмислени думи, обиди и нападки към управляващата коалиция. /БЛИЦ