Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. На 15 февруари той навърши 40 години. Роден е в с. Бенковски, край Златоград, но от 16 години живее в Мадан, Смолянско. Зет е на къща, семеен, с две деца. Българомохамеданин (помак), с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 г.
Алейдин Тахиров моли само за сериозни обаждания, любопитни и невярващи да не го безпокоят, а само хора, които наистина имат нужда и вярват, че може да им помогне. Човек, който има страх и вяра във Всевишния и милее за семейството си, никога не би се подиграл със свещените книги и духовните лица. Всевишният вижда всичко, забавя, но никога не забравя. Тахиров казва, че по телефона не може да гледа и да помага на хората - и според Корана това е шарлатанство.

- Алейдин, от кога разбра, че можеш да помагаш на обществото?
 - Усетих, че мога да помагам на хората, през 2002 г., когато изпаднах за 5-6 дни в кома, без да има определена причина за това, тъй като въобще не бях боледувал. Лекарите в Златоград дори не вярвали, че ще оживея. Тогава - като насън, ми се яви един много възрастен човек с бяла дълга брада, който ми проговори не на арабски или турски, а на български - може би защото съм българин-мохамеданин, помак, с което се гордея. Реших, че ми се е явил Господ Аллах, който ми каза: “Алейдинчо, ще те даря оттук-нататък с такава дарба, която ще ти позволява да гледаш на хората, да им помагаш, да откриваш болести, да разваляш магии, но в никакъв случай ти няма да правиш магии”. Оттогава започнах да се занимавам с това.

- По какъв начин разбираш за проблема на даден човек, когато дойде за помощ?
- Когато човек дойде при мен, не го питам какъв проблем има, а започвам от миналото му, за да се увери той, че познавам, след това - за настоящето, бъдещето, здравословни проблеми, брак, деца, работа, магии, болести. Всичко казвам. Ако не е семеен, кога ще бъде, ако има имот за продаване/купуване - до колко време ще се осъществи сделката. Ако даденият човек има направена магия, мога да кажа къде е сложена, хвърлена или скрита магията, кой я е направил, дали е мъж или жена, първата буква на човека, дали е близък, роднина, комшия, колега и т.н., и за какво е направена, с каква цел. Ходжата може да гледа и да помага и на снимка на друг човек, стига да не е починал.

- Какви болести лекуваш със свещената книга - Корана?
 - Лекувам всякакъв вид заболявания чрез Корана, с изключение на ракови болести, диабет и тумори. Когато проблемът не е за мен, казвам на човека. Не съм като някои мои колеги, които злоупотребяват с доверието на хората и само и само да вземат парите, се правят, че могат да се справят. Обичам да пазя доверието на хората и за в бъдеще. Затова, когато не мога да помогна, казвам на човека да си търси лек на друго място. Най-успешни случаи имам с лечението на следните болести и зависимости: алкохолизъм, хазарт, наркотици, припадъци, епилепсия, уплах, страх, стрес, депресия, страхова невроза, заекване, напикаване и най-вече проблеми със забременяване. Виждате вече по телевизията какво става, но не от всеки файда ще видите. Искам да подчертая, че човек, който е патил от магии - вярва, който не е патил, не вярва и се подиграва.

- Какви хора търсят услугите ти? 
- Радвам се и се гордея, че ми се доверяват и продължават да ме търсят за пореден път хора от Общината, от съда, от полицията, от болницата, учителки, магазинерки са идвали при мен. Ако не са останали доволни, едва ли ще ме потърсят пак и ще водят техни близки и приятели.

- Правят ли се много магии в България?
 - Завистта и злобата ходят по хората, а не по колите и дърветата - те почивен ден нямат. Когато лекувам дадена болест или развалям магии, го правя пред човека, за да види той с очите си, а не както правят колегите ми по телевизията - със записи и колети по пощата. Това за мен не е редно и е един вид шарлатанство, според нашата религия. Когато развалям магия, правя и защита и давам гаранция, че оттук нататък 7 години дадения човек магия не може да го хване, дори отново да се опитат да му направят. Правя и бой муска - амулет, за защита на цялото семейство за цял живот. Девизът ми е: “Не обичам да се хваля, нека хората говорят за мен”. Ето вижте и прочетете и се позамислете какво са казали някои от тях, след като са се обаждали след това по телефона да ми благодарят.

- Всеки човек си има своите разходи, какви са таксите при теб? 
- Човек, който наистина помага на хората, публично обявява цените си в медиите, не ги крие като някои мои колеги от телевизията, които казват “Обади ми се след предаването”. Който не ми вярва, нека влезе в интернет и ще види какви са отзивите за мен. Там ще види също, че аз работя най-евтино в цялата страна, но моите цени не са в хиляди левове за разваляне на магии. Във всеки град на България цената е различна - все пак идвам от Родопите и имам разходи - за път, за хотели, да не говорим за храната. Не работя на високи цени, като някои мои колеги, за които говориха в “Господари на ефира” и в бТВ - Репортерите преди няколко месеца и които за едно гледане вземат по 150-300 лева. Моите цени не са космически като техните.
 
К. А. от Петрич
Тази година в средата на януари ходих при родопчанина, когато приемаше в Благоевград. Като отвори Корана и започна да ми гледа, ми каза, че ми е направена магия, която била сложена под обувалника в коридора. Беше ми направено по-често да изпадам в стрес, депресия и да ми се причуват и привиждат гласове и силуети в дома ми. Това беше така от 5-6 г. насам, но след като младият ходжа ми развали магията, от близо месец и половина виждам, че тези проблеми отшумяват. Пожелавам му Всевишният винаги да го благославя от лоши и безбожни хора.
М. И. от Свиленград
Бях изгубила всякаква надежда вече, но чрез моя колежка и от интернет разбрах за Алейдин ходжа, че приема и в Хасково. В края на октомври м. г. ходих да гледа за малкия ми син. Той каза, че върху сина ми има сторена магия, която била сложена в жабката на колата му, където аз наистина намерих магията точно там, където беше казал Алейдин. Направена беше да се отдръпне от нас, родителите си, да не иска да се прибира вкъщи и да започне да има връзка с момиче от друг етнос. След като настоявах и младият ходжа развали магията, от 3-4 месеца виждам, че синът ми се раздели с това момиче и всяка вечер се прибира вкъщи и споделя всичко с нас.
 Д. П. от Поморие
Не го защитавам и не му правя реклама, който не ми вярва, мога да му докажа, че благодарение на родопския лечител с нетрадиционна медицина се радваме на момченце на близо 2 годинки. Ходихме със съпруга ми през лятото на 2015 г., когато Алейдин приемаше в Бургас. Да е жив и здрав като скалите. 
С. М. от Генерал Тошево
Алейдин е човекът, който помогна на внук ми да се сбогува с припадъците, епилепсията и да намали алкохола до минимум. Бях се отчаяла напълно и не вярвах вече на никого, защото ходих на много места и бях пръснала хиляди левове по врачки, ясновидци и лекари. Възхитена съм, че все още има тук-таме такива хора като родопчанина. Да е жив и здрав и да има живота на орлите.