Министерство на туризма ще наложи веднага глоба на концесионера на плаж „Перла“, допуснал автомобил да навлезе на територията на плажа до водата. Това разпореди министърът на туризма Николина Ангелкова, след като в общественото пространство се появиха снимки на лек автомобил затънал в пясъка на морската ивица.
 
Това съобщиха от пресцентъра на министерството и посочиха също, че ако бъдат установени и други нарушения, освен глобата, Министерство на туризма ще прекрати и договора на концесионера.

Само в БЛИЦ! Пълен шаш на плаж "Перла" в Приморско! Такова нещо не се вижда всеки ден (СНИМКА)
 
Задължение на министерството е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. При установяване на нарушения и неспазване на законодателството се налагат безкомпромисни наказания.
 
Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и контролни органи и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.
 
Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/ 90 46 833, както и на имейл [email protected], напомнят от ведомството.