Не съм очаквала, че такова внушение ще се направи от г-н Симеонов. Този апартамент е купен през 2008 г. с пари от родителите ми на мое име. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова тв.
"През 2009 година изобщо не съм се занимавала с политика, а съм била в частния бизнес и съм заемала винаги високоплатени длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 91-ва година. Всичките ни доходи са били надлежно декларирани. Сделката е съобразно закона и всичко е ясно и прозрачно", заяви тя.

Запитана защо апартаментът от 142 кв.м. е закупен на ниска цена, Ангелкова отвърна: "Като юрист и човек, работил в сферата, понеже съм управлява компания с недвижими имоти, предпочитам да се опираме на факти и документи, а не на твърдения. През 2008 г. имотът е закупен на груб строеж, отново подчертавам, че не съм била в политиката. Нося нотариалния акт, където пише, че покупката на имота е на груб строеж. На мен ми го донесоха директно на летището, тъй като се обадих".

"Ако органите преценят, могат да направят всякакви проверки. Аз съм най-проверявания министър. Непрекъснато ме проверяват, нямам притеснения. Нека го направят, та да се докаже още веднъж че това, което пише в документите, чиято истинност гарантирам, е достоверно. Трябва да говорим с факти и документи, а не с твърдения", добави тя.

"Информирах Борисов. Важно е това, че 2008 г. не съм била в политиката. Каквото и да разпореди премиерът, ще го направя. В ГЕРБ сме отговорни хора и за нас е най-важно да си вършим работата, за да изпълним ангажиментите си към хората. Това не става, когато има внушения и то в предизборна обстановка", каза още Ангелкова.

Превод: БЛИЦ