До утре на обяд ще продължи обследването и обрушването на ската над затворения за движение, поради активирало се срутище път II-82 София – Самоков в района на Дяволския мост. Както БЛИЦ писа пътят беше затворен поради срутване на скална маса на част от пътното платно, вследствие на обилните валежи от дъжд и сняг. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

В момента пътният участък се разчиства. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути: • по път III-181 София – Бистрица – Ярема; • по път III-822 Ново село – Живково - гр. Ихтиман - АМ „Тракия“; • или II-62 Самоков – Дупница – АМ „Струма”. Очаква се утре на обяд да се възстанови движението по пътя. Дотогава ще се извършват огледи от екипи геодезисти и алпинисти, и ще се обрушват опасни скали от ската над пътя.

В същото време началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев също коментира инцидента. "Временно е ограничено движението на Самоковско шосе при км 75, в района на Дяволския мост, поради активирало се свлачище и струпване на огромна скална маса, заяви той, цитиран от "Фокус".

„Движението по пътя София-Самоков е ограничено за всички МПС поради опасността от срутване на камъни и свличане на земна маса по цялото пътно трасе“, заяви той. „Извършват се огледи от специализирани екипи геодезисти и алпинисти на пътя София-Самоков, след което ще се свалят камъните от опасните участъци“, коментира комисар Тенев. „Имаме два обходни маршрута, единият е Софийски околовръстен път-Бистрица- Железница-Алено-Самоков. Вторият е Ново Село-Живково-Ихтиман-АМ „Тракия“. На кръговото на Самоков има полицейски екипи, които отбиват движението по пътя“, обясни той и уточни, че пътят ще е затворен до утре до обяд. „Гражданите, които пътуват от Боровец за София да минават по обходните маршрути“, призова Тенчо Тенев.