В хасковското курортно селище Минерални бани тази сутрин назряваше луд скандал. В 10 часа трябваше да почне събранието на мюсюлманите за избиране на джамийско настоятелство, но въпреки големия интерес сборището се разтури.
Емил Гаджев, секретар на настоятелството каза, че мюсюлманите е трябвало да вземат решение за изграждането на мюсюлмански храм в Минерални бани, но атакисти, водени от депутата Георги Димитров и общинската съветничка д-р Анюта Лозева, осуетили мероприятието. Членовете на “Атака” успяха да завардят улицата към сградата, в която бяха тръгнали да се събират мюсюлманите и достъпът до събранието беше осуетен. Хората на Волен Сидеров бяха категорични, че няма да позволят в Минерални бани да се гради джамия и ще се противопоставят на всеки подобен опит с всички възможни сили и средства. “Приемаме го като завладяване на поредната територия в региона”, каза пред БЛИЦ д-р Анюта Лозева. Да не забравяме, че народният представител Рамадан Аталай заграби с измама хотел “Джем”, до Тюлбето, който беше изграден с дарение на мюсюлмани. Фуат Гювен пък купи култовия за Хасково хотел “Аида” и го превърна в развалина. Това ще стане и с всяко нещо, което се прави с дарения. Затова няма да позволим да се вземе такова решение,беше категорична д-р Лозева.
Всяко минаре в региона маркира територия, тук става дума за превземане на цели райони. Няма да позволим в Баните да има джамия, категорични бяха насъбралите се националисти./Тодорка Николова, БЛИЦ