49-годишен мъж бе признат за виновен по обвинение в хулиганство при управление на автомобил – престъпление по чл. 325, ал.3 от  Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на съда.

Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред са извършени на 20 декември 2020 година, при движение по булевард "Левски“ във Варна, в посока местност "Траката“.

На този ден пред колата на подсъдимия в същата лента и посока се движел друг автомобил, с  двама пътуващи в него. Подсъдимият се държал агресивно на пътя, нееднократно предприемал опасни маневри, като засичал и притискал ту отляво, ту отдясно колата на другия водач.

Двата автомобила спрели успоредно един до друг при червен сигнал на светофарна уредба след спирка "Явор“. Тогава 49-годишният мъж слязъл от колата си, дръпнал рязко шофьорската врата на съседния автомобил, започнал да крещи обидни думи и се изплюл умишлено в лицето на водача му. Хулиганските действия са били възприети от очевидци наоколо и заснети от автомобилен видеорегистратор. Деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.  

49-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. По силата  на постигнато  в съдебна зала споразумение между страните, с признание на вината, той получи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия.

Съдебният акт е окончателен.