14 нови патрулки „Шкода Рапид“ вече са част от Областната дирекция на МВР. Ключовете за новите автомобили бяха връчени на тържествена церемония в двора на сектор "Специализирани полицейски сили" преди половин час.

На церемонията присъстваха директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, областният управител Здравко Димитров, ръководителите на районните управления в областта и служители под пагон и свещеници, които направиха водосвет и прочетоха молитва.

Новите патрулки са закупени изцяло от бюджета на министерството. В Пловдив всяко от шестте районни ще получи по един автомобил, една патрулка ще бъде осигурена и за специализираните сили. Тази бройка ще замени морално и технически остарелите автомобили в системата на МВР и на тяхно място ще бъдат въведени новите.

Надяваме да подобрим работата на колегите и условията, в които работят. Голяма част от времето си те прекарват в тези автомобили, изпълнявайки служебните си задължения. Предполагам, че това допълнително ще мотивира всички тях да изпълняват задълженията си по-професионално и по-качествено“, заяви шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Предстои да пристигне и втора партида от патрулки, като за ОДМВР Пловдив са предвидени още 10, които също ще бъдат разпределени.