Банка подгони клиент за борч от 1 стотинка. Инспектори побъркаха жител на Добрич, заплашвайки го с глоба заради непокрития остатък по закрита кредитна карта.
       

49-годишният мъж останал втрещен, когато получил официално писмо за "дълга" към трезора. На бланката му съобщавали и за санкцията, която го чака съгласно Общите условия за издаване и използване на кредитна карта.
Пред "Стандарт" завалията разказа, че е закрил картата, като отишъл на място в банката и там му изчислили колко трябва да внесе по сметката. Служителката направила справка с централата на финансовата институция в столицата пред очите му и когато всичко било уточнено, добруджанецът направил превода.
Огромно било изумлението му, когато преди няколко вечери, прибирайки се от работа, разбрал, че все още е длъжник, и то за комичната сума от 0,01 лв. От банката му дали срок до 25.11.2008 г. да покрие борча си. Любезно го уведомили, че може да внесе скандалната стотинка както в брой, така и чрез банков превод, пощенски запис, чрез интернет, или през банкомат.
"Това е абсолютна подигравка. Аз отидох в банката като коректен платец. Не ми е ясно тази стотинка откъде се взе, а и никой не ми обясни", гневи се "длъжникът". Позеленял от яд, той си взел един ден отпуск и отново се наредил пред гишетата на банковия клон.
След бурната разправия във финансовия офис и няколко разговора по телефона служителка го успокоила с думите: "Какво толкова, и машината може да сбърка". Оказало се, че стотинката е изскочила от компютърна грешка./БЛИЦ