Всеки месец белградският измамник Цветан Василев наливал по 500 бона в сметки на кабеларката. От тази сума 10% влизали директно в джоба на скандалната тв водеща Люба Кулезич, категорично твърдят близки до банкера, цитирани от bnews.bg. На въпрос от къде идва всъщност финансирането, те разкриха, че паричните потоци потичали от двете заграбени от бившия мажоритарен собственик на КТБ предприятия “Дунарит” и “Петрол”.


Сделката е договорена още преди няколко месеца, твърди близък до белградския банкер. Огромните суми се източвали по две направления. Едното било през банковите сметки в Румъния на русенския оръжеен завод, а другото (на “Петрол”) - през известен под прякора “Джуджето” бизнесмен с инициали Г.Г., който всеки месец се отчитал на банкера Цветан Василев. След като в телевизията започнало ежемесечното инжектиране на свежата доза пари, били привлякани голяма част от бившите на ТВ 7 журналисти, които предадоха и се обърнаха срещу човека, който ги създаде и наложи в ефир - Николай Бареков.

Става въпрос за имена като Валерия Касиян, която през 2013-а година беше на път да разведе банкера Цветан Василев заради тежката им любовна афера, водещата Диана Радева, Юлия Манолова, която днес се подвизава в кабеларката като директор на новините и фурнаджийската лопата Люба Кулезич, която пък се обясняваше на Бареков и Борисов в любов, а след като се продаде на Василев - ежедневно ги плюеше.

Медията ни се сдоби и с информация от кухнята на BIT. Служител на кабеларката, който разбираемо помоли за конфендициалност, ни довери, че всички са отишли на по-ниски заплати. Единствено Люба Кулезич като кралица си е запазила получаваните в ТВ7 50 000 лв, които днес взимала като 10 % комисионна, защото е уредила влизането на посъдимите и редовни клиенти на прокуратурата Джуджето и Василев в BIT. Телевизията се е превърнала в абсолютно гнездо на морален разпад.

Най-голямата жертва на това падение е известната журналистка Ралица Василева, която работеше лично с екипа на Бареков в CNN. Днес тя е принудена да плюе по СВ-то си като слуша позорните наставления на началниците си. Вечният дисидент пък Сашо Диков играе ролята на петел в курник. Оказва се обаче, че всъщност кокошките си имат друг петел, който кукурига от Белград.