"Аз платих индиректно част от масрафа по учредяването на новата партия на Христо Иванов и Иво Прокопиев. Това стана, след като Прокопиев ме осъди в съда на приятеля си Лозан Панов, че го нарекох "фалирал олигарх". Обезщетението, което му би присъдено е 65 000 лева. С тези пари неволно съм станал спонсор на партията им". Това заяви пред БЛИЦ евродепутатът Николай Бареков, който днес учреди партия "Презареди България" в НДК.
Политикът обясни, че заради делото, което е завел срещу него Прокопиев, е била запорирана цялата му заплата.

"Това, което учреди днес Христо Иванов е рекетьорска бригада, която ще удря всеки, който е неудобен на бизнеса на господарите му. Те ще защитават провалени министри като Трайчо Трайков и Симеон Дянков, които трябва да обяснят как зад гърба на държавата бяха приватизирани 33 процента от най-апетитното българско предприятие.

Призовавам и банкерът-беглец Цветан Василев да даде обяснение за 6-те милиарда лева, които бяха източени от КТБ и българските граждани, а не да си играе на Том и Джери с прокуратурата и да си стои в Белград", подчерта Бареков пред БЛИЦ.

"За жалост Христо Иванов, зад който надничат мрачни задкулисни сенки, ще използва много качествени хора уж за противодействие на корупцията. А как тези хора ще се борят с корупцията, като са с единия крак в прокуратурата, а с другия се правят на чисти.

Та нали именно Прокопиев приватизира едно от най-хубавите български предприятия "Каолин". Тези хора нямат морално право да се борят с корупцията. С корупцията могат да се борят хора като нас от "Презареди България", които никога не са участвали във властта под каквато и да били форма", категоричен е Бареков пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ