Синът ми Роналд не е опасен. Лечението му върни отлично, учи и работи с мен в строителството. Това заяви пред „Янтра ДНЕС“ бащата Стоян Стоянов.
Той опроверга всички публикации във фейсбук, че Роналд, който страда от параноидна шизофрения, е гонил деца на новото игрище в кв. „Картала“ във Велико Търново, а също че е бил заплаха за учениците от ОУ „Бачо Киро“, в района на което синът му е бил забелязан. Според бащата това е тенденциозна клевета на тези, които с писанията си са загрели интернет, а след това и медии, като твърдят, че момчето е заплаха за децата.

Стоянов отбеляза още, че Роналд учи задочно в СУ „Вл. Комаров“, взел е с много добри оценки всички изпити за 11 клас, очаква следващата сесия за 12 клас и така ще завърши средно образование. В момента не сме на работа, защото е зимен период, но Роналд използва времето да учи, каза бащата. Психиатър следи лечението на 26-годишния му син, който след изписването си от психиатричната болница в Церова кория не е имал кризи.

Наистина, ние живеем близо до игрището в кв. „Картала“ и Роналд минава покрай него, за да изхвърли битовата смет в контейнерите, които са наблизо, заяви Стоянов. Иначе синът му почти не излизал вечер. А що се отнася до ОУ „Бачо Киро“, Роналд и баща му са били на погребение на тяхна близка, която е живяла до училището. Вероятно тогава синът му е бил забелязан, но в никакъв случай не е застрашил някого, твърди Стоянов.

Преди няколко дни в социалната мрежа притеснени майки споделиха, че Роналд е забелязан да гони деца на новото игрище в кв. „Картала“, а след това граждани са го видели около ОУ „Бачо Киро“. В тази връзка те предупредиха родителите да не оставят децата си без надзор.

Припомняме, че Роналд, който намушка с нож и уби майка си през 2012 г., бе пуснат на свобода през м.г., след като бе лекуван 4 г. в психиатричната болница в Церова кория. Според лекарите момчето не е опасно, като грижите за него пое бащата. По случая за коментар бе потърсен и лекуващият лекар на Роналд, но психиатърът отсъстваше от В. Търново и не вдигна телефона.