Този кабинет е изцяло на ГЕРБ. Това е кабинет на излъганите надежди на избирателите на патриотите. Това каза в сутрешния блок на bTV бившият депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.
Вижте министрите на патриотите. Нено Димов няма нищо общо с тях. В декларацията му за конфликт на интереси пише, че той е член на "Движение България на гражданите". Димов няма представа какво пише в програмата на патриотите. Най-вероятно той е човек на олигархията и задкулисието, защото в екологията има интереси за милиарди, поясни той.

Същото важи и за министъра на икономиката. Емил Караниколов е изцяло човек на ГЕРБ, но се води от квотата на патриотите. ОП ще имат само двама души във властта - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Симеонов трябва да сяда и да чете. Той си няма хал хабер от науката демография. Явно е и виден икономист, иронизира Байрактаров. Социалният министър Бисер Петков е изключителен експерт, но не обича резките промени.

Това означава, че едва ли ще има някакво увеличение на пенсиите. Пак ще повторя, че това е един кабинет на излъганите надежди на избирателите на патриотите, завърши Байрактаров.