69-годишен  жител на Смолян заведе иск за 2 млн. долара срещу длъжник от града. Бечо Б. е поискал от магистратите да се признае за установено, че Димитър М. от града, който има бизнес в строителния бранш, му дължи сумата от 2 млн. долара по запис на заповед от 28 август 2010 г. Също така и законна лихва, пише "Марица". 


Бечо първо подал иска в съд в София, откъдето го изпратили на Окръжния съд в Смолян. След отводи на магистратите делото било разпределено в Кърджали. 

Междувременно ищецът подал искане да бъде освободен от държавна такса за поисканата сума, тъй като нямал нищо и успял да го постигне. Той не бил съгласен делото му да се гледа в Смолянско и случаят стигнал в Районен съд-Златоград, който излязъл с определение да го прекрати и изпрати по подсъдност на Окръжен съд-Смолян.  

Според магистрати Бечо е колоритна личност, която обича да си търси правата по съдебен път. В сагата, която предстои, се очаква да се установи дали е истински документът за огромната сума. Въпреки напредналата си възраст, смолянчанинът с огромния иск е студент и учи право в Пловдив, разказаха запознати.