Една бележка написана от шофьор към колега показа, че неразбориите на пътя може да се решават цивилизовано, човешки и с доза разбиране, пише glasnews.bg.

Става въпрос за до болка познатия проблем с паркирането в градовете, заради които сме свидетели на множество грозни разпри ежедневно. От скандали до побой или вандализиране на имущество. Не липсват и заплашителни съобщения, изпълнени с груби думи.
Но днес няма да говорим за тях. Конкретният случай е от град Сливен, където водач е спрял за малко пред гаража на местен жител. За лош късмет точно тогава човекът е трябвало да ползва паркомястото си, но не успял.

Вместо да се обърне към служителите на реда или да предприема саморазправа той е избрал друг подход - написал бележка. Вижте текста й:
"Здравейте! Ако обичате следващия път не паркирайте пред гаражите на хората. Не успях да си вкарам колата заради Вас! Нека не се повтаря. Благодаря. Хубава вечер!"

Вежливата молба е приета по също толкова спокоен начин. Паркиралият водач, благодари за проявеното разбиране и за причиненото неудобство в мрежата, като се надява думите му да стигнат и до неговия съгражданин.

 "Ако човекът на тази бележка е в групата моля за извинение и благодаря за разбирането.Въобще не видях,че има гараж макар и за малко съжалявам за неудобството", пише Д. Господинов.

Потребителите на мрежата от своя страна са впечатлени от проявената колегиалност между шофьорите. Те заявяват, че ако повече проблеми се решаваха с диалог, вместо с агресия по улиците щеше да е далеч по-спокойно.

Веселина Василева пише: "Всички трябва да сме така, не да вадим бухалки, да трошим и да се бием. Света щеше да е по-добър, браво!"

"Ако такова е отношението на всички един към друг, много от проблемите между хората ще останат в забравата" смята Константин Иванов.

"Поздравления за културното разбиране. Пред нашите гаражи вдигат чистачки и изпускат гуми", споделя Джорджия Радилова.

Димитър Димитров обобщава:"Хора, а всъщност човеци! Браво!"

Симеон Николов пише: "Така се прави, а не да се чупят чистачки, стъкла и тем подобни. Аман само от рогачи и свестни хора имало!"

"Браво на човека! Ех дано всички са така възпитани!", заключава Петя Делчева-Петрова.