Безпрецедентна акция за спасяването на живо същество край моста на Герджика в Пловдив. За това информират потребители на социалната мрежа Фейсбук. Ето какво разказа един от тях:

"Това, приятели, е Нели и днес тя е жива благодарение на опасната акция по спасяването на 300-грамово котенце. И докато четете нататък, помислете дали не бихте дарили дом на сървайвърчето Нели. Преди няколко дни получихме сигнал за бедстващо коте на остров в коритото на река Марица.
 

След оглед установихме, че мъникът не просто е бил оставен там - до мястото можехме да достигнем единствено с плуване/газене във водата или спускане от моста.

Това значеше, че малкият рошкул е бил метнат най-безмилостно, безцеремонно и чудовищно през моста... Да, правилно прочетохте - 300 грама коте е оцеляло след падане от близо десет метра.

Газене във водата и няколко часа опити да заловим изплашения до смърт мъник, завършиха благополучно, а героите на деня бяха Нели, Alexandro и куп спасители. За късмет на мацинка, единствените щети, които бе получила, са охлузена долна устна, мръсен нос, голямо шубе и още по-голям глад.

Нели е на около месец и си търси най-добрите Човеци от Пловдив или София. Споделете, за да помогнете на малкия сървайвър да открие своя дом"