Важно е информацията към медиите да е ограничена. Всеки теч на информация, е пагубно за едно разследване. Това заяви Ботьо Ботев, бивш началник отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция", във връзка с оскъдната информация, която МВР разпространява по случая с отвлечения син на бизнесмена Тони Златков – Адриан.
В тази ситуация трябва да се работи тихо, категоричен бе той пред bTV. 

От думите му стана ясно още, че в телевизионното си интервю Тони Златков се е държал в рамките на нормите, спазвайки и онези изисквания, подсказани от разследващите. „Той не подаде излишна информация.  Едно нещо ми направи впечатление – не можеш да се извиняваш или да хвалиш похитители от този род, които угрозяват дори със смърт отвлечения човек. И да отправяш похвали към тях”, каза още Ботев.
 
„Този род престъпления са особено специфични и нестандартни за работа. Тук имаш една фабула – да се гарантира и да се запази животът и здравето на похитения. Всичко трябва да се води от тази гледна точка. От това, което изтече като информация, считам, че е подходено правилно.Убеден съм, че е направено всичко, което трябва да се направи, с оглед координиране, прихващане на данни, които биха могли да помогнат на разследването”, заяви Ботев.
 
„Отвличанията не са толкова трудни като едно убийство. Те са свързани с една доста голяма организация, в която участват много голяма група хора. Всеки грешки, техните грешки ще бъдат прихванати и рано или късно, дори след 2-3 случай, те ще бъдат разкрити”, категоричен бе той.  
 
Според него все още не е ясно дали в случая с Адриан може да се говори за нова група за отвличания. „Възможно е в случая да става въпрос за уреждане на сметки. При един втори подобен случай нещата ще бъдат ясни. В тази група няма хора от „Наглите”. Това е стара история”, каза още бившият шеф на отдел "Убийства" в Национална служба "Полиция".

„Знае се къде са част от парите на „Наглите””, каза още Ботьо Ботев.