С нова ловна карабина от престижната американска марка „Savage Arms“ ще излиза на излет в началото на новия ловен сезон бившият здравен министър д-р Евгений Желев, който се слави с един от най-точните мерници сред  лекарите - ортопеди и родни политици. 18-калибровото оръжие – мечта е снабдено с оптически прицел, а  флоберковият патрон е в състояние да поразява както пернати, така и по-едър четириног дивеч от сериозно разстояние.
Карабината е подарък от приятели на изкаралия два кметски мандата в Стара Загора медик за неговия 60-годишен юбилей.
Със закъснение от два месеца в петък вечер д-р Желев събра близо 200 души в елитен старозагорски ресторант, пише "Монитор". 


Сред  дошлите да го уважат бяха президентът Георги Първанов, някогашните министри Ивайло Калфин и Румен Петков, действащи политици, сподвижници от градоначалническия му екип, златният голмайстор Петко Петков, приятели и журналисти.

Ортопедът призна, че за лова го запалил преди около 2 десетилетия старозагорски бизнесмен, който му изнесъл и първите уроци по отстрел на пъдпъдъци. Напоследък имал по-малко време за любимото си хоби, но при сгода нарамвал пушката и се впускал в дълги преходи с приятели – авджии.

Колкото до марката на подарената едноцевка – до скоро само си мечтаел да притежава такава и затова останал изненадан от избора на приятелите си.

„През следващите дни синоптиците дават дъжд и студ, но въпреки това ще изляза навън, за да я прострелям. Само дано домашните не ми измислят някаква къщна работа!“, пошегува се д-р Желев  преди да разреше юбилейната торта , асистиран от съпругата си , д-р Анастасия Гребенарова  и двете щерки Мария и Полина.