През двата дни на уикенда километрични опашки се виеха пред ГКПП-Кулата-Промахон, но въпреки това българите не се отказват да почиват и това лято в Гърция, пише "Труд".

„Има много недоразумения, например, чудим се защо няма зелен коридор за ваксинираните, поне те да минават по-бързо. На моменти се работи мудно, особено когато става размяна на дежурните.”

Няма обаче да ни откажат да ходим на море в Гърция“, коментираха хората от опашката ситуацията на Кулата. Огромните струпвания бяха очаквани и имаше достатъчно работещи на четирите платна за излизане от България. Но без проверки няма как да стане, коментираха и работещите на пункта. Според тях, така ще бъде винаги, докато България не бъде приета в Шенгенското пространство. 

Колоната се трупа и въпреки облекченията, направени от гръцка страна, пускат вече деца до 12 години без тест,  признава се и бързият тест, разпечатен на хартиен носител.

В събота на моменти колоната стигаше до 7 километра. Това наложи полицията да спира потока към Гърция на места, за да няма струпвания пред пункта. И поетапно пропускаха по стотина автомобили. 

Чакаше се по три часа, за да се премине в Гърция. Докато хората висяха на километричната колона  измислиха десетки начини за развлечение- едни играеха хоро на асфалта, други правеха плаж, трети ритаха топка или тренираха с федербал. А четвърти събираха нерви и пиеха кафета.
И колоната от тирове беше огромна.

Превозвачите пък се надяват, че от 1 юли, когато влезе в сила зеленият коридор за тях, ще намалее висенето по границата.