Българка сподели "пресни" впечатления относно цените по заведенията в Гърция и България, пише glasnews.bg.

Преди седмици Инна Георгива била на почивка в съседна Гърция, имала е удоволствието да си позволи и почивка на нашето Черноморие. Именно това й позволява да направи сравнение относно цените по заведенията в Гърция и България.

В социалната мрежа тя написа, че в Кавала, заведение "Немезис", както и у нас - в ресторант на южното Черноморие, направила една и съща поръчка. Поръчката и на двете места включвала: гръцка салата, две ципури на скара, бутилчица Узо 200 мл, една бира и голяма бутилка минерална вода, като отбелязва, че водата в Гърция са я сервирали и без да я поръчват. За вкуса на храна, големината на порциите и обслужването в Гърция - Инна не си позволява дори да коментира. "Хората, които са били там, знаят", пише тя.

В морското заведение у нас ципурата по грамаж в менюто била 350 гр. (както и тази в Гърция между впрочем). 

"Та... донесоха ми една рибка няма и двеста грама, която при това не беше и ципура! Нещо от сорта на кефалче, или не знам какво... не обичам да правя сцени по заведенията, но все пак казах на сервитьорката, че това не е ципура (размера дори не съм го коментирала).

Тя настояваше, че готвачът й го е дал за ципура, отиде все пак до кухнята, върна се... ципура било (аз не съм яла ципура все едно) Както и да е, взех си порцията-пергамент, нещо претоплено от преди два дена поне, кефалче или друга неизвестна риба.", допълва Инна.

По думите на Георгива гръцката салата у нас е една миниатюрна чинийка с домати, краставици, чушка и пет кубченца сиренце. Узото обаче си било Узо.

"Гръцката салата" в България

"Крайно салдо"

"В Гърция за тази поръчка платихме 30 евро с бакшиша и едва си изядохме порциите. В България сметката ни беше 70 лв., без бакшиша и бяхме леко гладни и с горчив привкус от обслужването.", категорична е Инна.

Жената допълва, че както в Гърция, така и в България, плажовете са перфектни. "Така че в случая постът ми не е равносметка на моретата ни, а на самата храна! И моля, хора, които имат желание да пишат къде да почивам, моля не започвайте!!! Ще си почивам където си искам!".

"Ципурата" в България / Снимки: Инна Георгиева - Facebook