Доходен бизнес с утроба под наем въртят пловдивчанки в нета. Жените предлагат на семейства от чужбина нелегално да им износят и родят дете срещу солидно заплащане.

Пет от общо 18 обяви на българки в един от международните сайтове за сурогатно майчинство са на жени, живеещи ​под тепетата, показва проверка на в. „Марица“.

Офертите за незаконната услуга варират между 30 и 40 хиляди евро. Другите кандидатки за бързи пари са от Бургас, Русе, Плевен, Видин, Пазарджик, София, Благоевград и Варна.

Българки се отдават под наем за 30-40 хиляди евро с цел...

Сурогатните майки от Пловдив се опитват да примамят нуждаещите се с перфектни телесни мерки - около и над 170 см. и до 75 кг. Първата пловдивчанка, която е предложила утробата си в международен сайт със седалище в Калифорния, е направила това още през 2016 г., а последната актуализация на профила й е само преди 2 месеца. Жената се представя с името Ани, твърди, че има собствено дете и няма здравословни проблеми.

Друга пловдивчанка, която се нарича Валерия, пише, че е с кафяви очи и има две деца. Дамата е християнка, владее английски език и има завършено висше образование. За по-претенциозните семейства тя е посочила и кръвната си група - AB+, както и че е разведена. „Надявам се да помогна на двойки, който са хетеросексуални, на гейове или на самотни мъже и жени, да се сдобият с дете“, казва Валерия.

Семейна история, която покори света, се крие зад тази СНИМКА

Тя е и една от жените с най-много коментари под профила си с желаещи да износи ​бебето им. Сред заинтересованите е и Стивън от САЩ, който няма деца и е разведен. Сега се среща с нова жена, но двамата не могат да имат собствено бебе. А за да докаже на Валерия, че ​детето ще отиде в добри ръце, пише: „Аз съм спокоен, забавен, търпелив, високообразован с висок коефициент на интелигентност. Говоря 5 езика, християнин съм. Родителите ми са от немски и унгарски произход“. Предлага на пловдивчанката да се срещнат във Флорида.

За да се продължи по-нататъшната комуникация и да се разменят снимки на кандидатите за сурогатна майка, трябва да се заплати премиум профил. За три месеца струва 150 долара, за шест - 200 долара, а за година - 300 долара.

Само два месеца след регистрацията на подставено лице в сайта, което се представя за Иванка Маринова, се получава и първото съобщение за разговор по темата, установи проверката.

„Здравейте и благодаря за интереса. Съпругата ми има заболяване на матката, което би направило успешната бременност малко вероятна. И така, имаме нужда от сурогат със сигурност. Донор на яйце или яйце на жена ми?“, пише Лукас от Франция. Най-често желаещите българка да им износи рожбата са от Кипър и САЩ.

Според родното законодателство заместващото майчинство не е позволено у нас.

„Много от тези жени не знаят законите и не им е ясно, че могат да бъдат съдени за престъпление, дори и да са родили в страна, в която заместващото майчинство е легално. Наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 5000 до 15 000 лв.“, твърдят юристи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!