Информационна агенция БЛИЦ и през април 2020 г. е отново на върха в класацията на най-посещаваните и най-четените български сайтове през втория месец на извънредното положение и драматичната битка с COVID-19 у нас и по света. Това сочат актуалните данни на световната броячка SimilarWeb. 

В класацията Топ 50 през април 2020 г. на българските сайтове на SimilarWeb БЛИЦ e пръв сред новинарските сайтове. 
 


По-нататък в класацията топ 50 след БЛИЦ на съответните места има още 13 новинарски сайта, два сайта със спортни новини и информационните емисии на 2 големи телевизии

12 fakti.bg 

15 dir.bg 

19 nova.bg 

21 marica.bg 

22 24chasa.bg 

24 plovdiv24.bg 

25 vesti.bg 

28 pik.bg 

29 novini.bg 

34 gong.bg 

35 dnes.bg 

39 dnevnik.bg 

40 dariknews.bg 

42 btvnovinite.bg 

45 frognews.bg 

46 sportal.bg 

48 petel.bg 

SimilarWeb освен това показва кои места заемат българските сайтове в световната класация на всички сайтове и в световната класация на сайтовете от категория "Новини". 
 


Световната броячка дава възможност за сравнение на резултатите на различните сайтове. Ето какво сочи една съпоставка например между БЛИЦ и bTV новините.
 

Данните са достатъчно красноречиви и не се нуждаят от обширен коментар. Тези данни всъщност са свидетелство и за интереса и доверието на огромната читателска аудитория на БЛИЦ от всички възрасти, социални групи, професии, студенти, учащи се, пенсионери, жени и мъже, девойки и младежи - стотици хиляди у нас и в чужбина! 

Трябва да уточним, че още от първия месец на 2020 г. интересът на читателите на БЛИЦ надхвърли 100 милиона разгледани страници/импресии месечно по данни на Gemius. Това е най-малко 3 пъти повече от най-близките в класацията до БЛИЦ сайтове.

А през двата месеца на извънредното положение този показател съответно бе за март над 135,2 милиона, а за април над 130,6 милиона или средно по над 4 милиона разгледани страници на ден. Резултати, които отново затвърждават челната позиция на информационна агенция БЛИЦ на върха в класацията на най-посещаваните и най-четените новинарски сайтове в България.