Днес Илия Стоичков получи 20 години затвор от Пловдивиския окръжен съд, както БЛИЦ вече съобщи. Той е признат за виновен в зверското убийство на пенсионирания доцент и научен сътрудник в Селскостопанския институт в Садово Стефан Нейков.

Изнасилването с бухалка е един от малките ужаси, които е преживял учения, преди да издъхне. Преди това е бил пребит. Съдът квалифицира постъпката на Стоичков като особено жестока.

Ето го жестокия убиец на пловдивския доцент! Стоичков сам се обадил на 112! Съдията: Да, ама късно (СНИМКИ)

Това твърди пред камерата на БЛИЦ държавното обвинение в лицето на прокурор Георги Пенев. 
 

Защитата на обвиняемия обаче - адвокат Красимир Елдъров, казва, че убийството е извършено по непредпазливост и неговият клиент е бил, но не е имал намерение да убива доцент Нейков.

Адвокат Елдъров ще обжалва високата според клиента му присъда, а близките на жертвата и прокурор Пенев ще искат доживотна присъда. 

Изплува шокиращо разкритие за Илия, който изнасили и уби доц. Нейков

Синът на доцента и вдовицата му казаха пред БЛИЦ, че се доволни от работата на съда, но ще обжалват ниското според тях наказание.
 

Припомняме, че зверството Стоичков извърши заради ревност. Неговата съпруга Иванка имала отношения с Нейков още докато била студентка. Фаталната вечер през юли миналата година Иванка имала среща с Нейков край близкото до Пловдив село Оризари.

Тя казала на съпруга си, че Нейков я изнудва, иска интимности, а тъй като Иванка не била завършила висшето си образование, молила доцента за помощ. Така Стоичков извършил убийството. Всички гледни точки вижте във видеото на БЛИЦ.


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ