Близките на убития на Женския пазар в София искат справедлива присъда за обвинения. Преди 2 седмици 41-годишен мъж беше убит от свой 62-годишен съсед заради спор за врата. Трагедията стана пред очите на съпругата на жертвата.

След убийството стана ясно и, че семейството на загиналия многократно е подавало жалби в полицията за вербална и физическа агресия.

„Жена му - Надя, е събрала цялата си сила, за да не рухне. Двамата имат две деца – на 1 и 6 години. Не познавах въпросния съсед. Знаех, че имат дребни проблеми, които обаче бяха чести. Иво и Надя търсеха институциите, за да се справят с проблема. Моите деца знаят, че Иво го няма, но не сме им казали какво се е случило. Не знам как да го направим”, сподели пред Нова тв Ася Мирчева, сестра на съпругата на убития Иво Андреев.

Тя разкри, че малкото му дете е на годинка, а голямото на шест. Жертвата има и трето дете от друг брак. 

"Чувала съм, че проблемите, които е имало между него и убиеца са дребни, но постоянни, натрупващи се и задълбочаващи се. Иво и Надя търсеха институции и нормалните пътища, за да се справят. Има много неща, които са шокиращи. Ситуацията е много тежка и психически затормозяваща, но и с физически фатален край", споделя още Ася. 

"Сестра ми се обърна към психолог. Голямото дете също. Реално децата знаят, че Иво го няма, но не знаят причината. Не можем да им кажем какво се е случило, но го няма. Надя ще трябва да намери свой нов дом. Тя е по майчинство, но е фотограф на свободна практика. Много ще й бъде трудно да продължи по начина, по който е практикувала професията си до сега. Тя правеше семейна фотография и най-вероятно ще й бъде трудно да продължи в този дух", заключи сестрата на съпругата на убития Иво. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук