Заболяването на адвокат Николай Беров, отложи съдебното заседание пред Върховния касационен съд срещу осъдения за педофилия от по-долните инстанции независим депутат Владимир Кузов, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Беров, който брани правата на обявеният за педофил политик се е разболял и е изпратил молба до Темида процесът да бъде отложен за друга дата.
Кузов бе осъден от предните съдебни истанции за извършване на хомосексуални действия с 13-годишния Николай Кирилов в периода 15 юни-15 септември 2001 година. В обвинителния акт пише, че действията срещу малолетното момче не са били насилствени. Според прокуратурата възрастта на детето предполага полова незрялост и това, което се е случило с него, можело да доведе до увреждания.
Производството по делото започна през 2005 година от Софийската районна прокуратура. Но след като Кузов е избран за народен представител, то беше прекратено. На 7 април 2006 г. главният прокурор Борис Велчев поиска свалянето на имунитета на 7 народни представители, сред които и Кузов. Целта бе да се образува досъдебно производство, повдигане на обвинение и даване на разрешение да продължи наказателно производство. Предстоящото решение на най-висшият съд ще трябва да реши дали независимият депутат ще отиде зад решетките. / Милан Николов, БЛИЦ