"Къде е шефът на АПИ? Тук ли е?", с тези думи премиерът Бойко Борисов започна днешното заседание на Минситерския съвет.

"Защо ми правите тези нормерца, а? Нали знаеш колко бързо ще се разправя с вас? Как може да ми изкарвате хората на улиците заради някаква глупост", разгневи се Борисов на шефа на АПИ Георги Терзийски.

БЛИЦ припомня, че повод за гнева на премиера е новината, че жителите от Нови Искър излязоха на протест. Това стана, след като се разбра, че винетка трябва да купят близо 20 хиляди софиянци, за да отидат на работа.

Причината за това е, че в момента е платено преминаването по целия околовръстен път на София, който разделя столицата от крайните квартали, както и по третокласните шосета към Банкя, Бистрица, Панчарево и Железница.

"Питам? За да знам дали да ви "оправя" още днес. Провокирате ме! Много бързо ли да реагирам сега или след обяд?", попита гневен министър-председателят.

"Тези хора гласуват ли за кмет на София? Гласуват! Какви винетки ще плащат тогава?

Искам сега да отидеш при всички тези хора в населените места и като глашатай по три пъти да викаш "Няма да има винетки". Викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш", нареди Борисов.

"Ако още веднъж направите така, че да се задъхам преди Министерския съвет, ще съжалявате", отсече Борисов на шефа Георги Терзийски и го накара да напусне заседанието на Министерския съвет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!