"Това приложение ще помогне много на хората, които се прибират от чужбина. Ако на границата си подаде данните, след 14 дни автоматично ще получи съобщение, че не е в карантина. Това много ще помогне на граничните полицаи. Да, има риск", коментира премиерът Бойко Борисов по повод новосъздаденото приложение, което ще следи симптомите на гражданите чрез телефоните в реално време. 

Припомняме, че правителството реализирана е мобилна апликация, с която гражданите информират за текущото си състояние. В рамките на около 10 дни е направен централен регистър, който да събира информацията и да я праща на здравните органи. Тази информация ще стига до правителството и органите на МВР.

"Това, което са направили тези момчета, е в полза на гражданите. Ще облекчи администрацията. Ако повторим още веднъж, че е доброволно, ще усъмним хората", каза още министър-председателят.  "СЗО каза категорично, че мерките не трябва да се отслабват, а те знаят по-добре от мен и комшията", категоричен е Борисов. 

"Трябва ни достатъчно информация. Така ще разберем кой е бил заразен и кой е преболедувал, в следствие на което можем да решим на кой етап да отхлабим мерките. Това са отговорите, които гражданите чакат. Следваме стъпките на най-добрите в света", допълни ген. Венцислав Мутафчийски. 

"Премиерът на Корея заяви, че най-големият успех в борбата с коронавируса е на базата на тази апликация", заяви още Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!