"Още 23,6 км от АМ „Струма“ бяха пуснати за движение днес. Това ще облекчи значително трафика по един от най-натоварените маршрути на Балканите. Участъкът между Кресна и Сандански е изграден с финансиране от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет." Това написа министър-председателят Бойко Борисов на личната си страница във Facebook.

"В участъка има 3 пътни възела, 25 големи съоръжения, както и 4 площадки за отдих", допълни той. 

Борисов сподели уникални първи снимки на готовия проект. Припомняме, че с тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ „Струма” между Кресна и Сандански, на която десетки местни жители до последно очакваха и премиера Бойко Борисов, който не успя да отиде на събитието. Водосветът бе отслужен от Неврокопския митрополит Серафим.

На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, народни представители, кметове и десетки местни жители.