"Гешев е абсолютно прав. Прокуратурата не е място където да се решават политическите проблеми. Всеки носи сигнал на прокурора". Каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти малко след изявлението си на 30-тата годишнина на КНСБ. 

Министър-председателят обясни и какво точно е имал предвид главният прокурор, когато е казал, че премиерът постоянно казва кой трябва "да смачка" прокуратурата. 

"Ако е имал предвид с отпадъците, казал съм го, защото това е месец и половина работа на службите. Мисля, че целият народ иска това. Аз не му давам акъл, а задачи. Кое е страшно? Че съм строил 10 години водопроводи, канализации и магистрали ли", пита премиерът. 

"Казах, че съм разпоредил максимално да се обяснява и говори и чак когато хората осъзнаят, че това е добро, ще преминем нататък. След като президентството и опозицията се изказаха, аз съм длъжен да намаля темпото", допълни той по въпроса с еврото.

"Никога не съм поставял да е подслушван Радев и няма да го допусна. Сега искат да си измият ръцете с мен. Няма как да стане. Смазаха ме от подслушвания, ама тарикат мъж не писка", заключи Борисов. 

Изказването му бе минути, след като той и президента си стиснаха ръцете и размениха по няколко думи на юбилейното за КНСБ събитие.