Премиерът Бойко Борисов потвърди бомбата, която хвърли БЛИЦ, че Васил Божков е водил шефове на bTV в кабинета на партиен лидер. 

В предаването "Панорама" той разказа за прелюбопитна среща:

"От Божков съм получавал една пура и то в централата на ГЕРБ, беше дошъл с ръководителите на bTV."

БЛИЦ пръв разкри, че Васил Божков е водил Флориан Скала в кабинета на партийния лидер и шефът на bTV трябва тепърва да си понесе последствията, както и да отговори на някои въпроси. 

Бойко Борисов коментира и карикатурите на Васил Божков по негов адрес:

"Този си прави някакви карикатури, нека, но парите си дойдоха при народа. Сега стана, преди десет години не ни е било това приоритет.

ДОКУМЕНТИТЕ ПРОГОВАРЯТ! BTV нагълта 8 милиона лева за 3 години след скандален договор с тотото! Фирми на Божков се облагодетелстват

Ще правя комикси също, но чакам, защото сега съм спокоен, докато си премиер, не можеш да говориш, ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо. Ако някой е взимал пари, аз се заклевам във всичко свято, защото съм много вярващ човек, една стотинка, един лев, едно евро не съм взел от този човек.

Ако може да ми се търси някаква вина, то е, че съм помагал на футбола и съм търсил пари за всички отбори, за кой ли не, така и за Левски, така и за ЦСКА.

Никога не е променян закон в услуга на който и да било. През тези години имаме нормални отношения и аз не мога да кажа, че е било срамно или съм забранил с Васил Божков да се вижда който и да е от правителството, той е водещ бизнесмен, срещали сме се, но никога в негова полза.

Защо когато започнах да го разследвам, изведнъж той започна да казва, че дава пари. През тези години не са ли знаели как се купуват тези културно исторически ценности."

"Аз не се обяснявам на всички хора с обвинение. Той няма как да те обича като е беглец, с червена бюлетина и 18 обвинения. Много олигарси бяха засмукали от снагата на народа в своите октоподни пипала, помните, за доставката на газ до България имаше три посредника, които да повишават цената и да гепят парите, докато дойде тя до България", допълни още Бойко Борисов.

Той не пропусна и темата за някогашната си дясна ръка Цветан Цветанов и намерението му да си направи партия:

"Колегата Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото може да го разбива, но негова работа, пожелавам му успех, тамън хората в ГЕРБ ще видят кой е по-искрен."