Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов навършва 62 години. Той ще празнува личния си празник у дома със семейството си – с дъщеря си и с обичаните си внуци Бойко-младши и Иван- в семейната им къща в Банкя, твърдят запознати, цитирани от Tribune.bg.

Тази година празненството съвпада с началото на предизборната кампания за парламентарни избори, които ще проведат на 11 юли.

В официалното откриване на кампанията точно на рождения ден на Борисов наблюдатели видяха знак, че ГЕРБ твърдо стои зад лидера си.
По традиция Бойко Борисов работи на рождените си дни.

Миналата година отиде на съботна проверка на автомагистрала „Хемус”, за да види как вървят работите по строежа на новия участък.

Роден на 13 юни 1959 г., Бойко Борисов е най-дълго управлявалият демократично избран министър-председател в България. Животът на първото правителство на ГЕРБ започва на 27 юли 2009 г. и приключи на 13 март 2013 година.

Кабинетът „Борисов“ 1 управлява България 1325 дни. Второто правителство на Борисов управлява 817 дни - от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. или общо двете правителства - 2 137 дни. Третият кабинет встъпи в длъжност на 4 май 2017 г. и остана до 12 май 2021.

Международният му авторитет сред световния политически елит е безспорен. Дори критиците признават, че той е доказан европейски лидер. През 2018 г. събра в София първите политици на Стария континент и постави присъединяването на Западните Балкани в европейския дневен ред.

На срещата, превърнала се в кулминацията на българското председателство на Европейския съвет, в София дойдоха ръководителите на 28-те държави от ЕС и лидерите на шестте страни от Западните Балкани. Софиянци още помнят как Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Тереза Мей дойдоха заедно до НДК, минавайки по Моста на влюбените.

През годините на управлението му цяла Европа бе залята от огромен мигрантски натиск, като имаше многохилядни струпвания на мигранти по границите на редица членки на ЕС. Благодарение на адекватната външна политика на правителството и усилията на премиера Бойко Борисов, България не усети по никакъв начин този проблем и в нито един момент не бе допуснат мигрантски натиск на българските граници.

Борисов многократно е бил приеман от изявени политически лидери от цял свят. Широко отворените обятия, с които Борисов е посрещан навсякъде по света, дразнят опонентите му.  За кой друг български политик американски президент е казвал на медиите: „Отнасяте се добре с него”? Кой друг си говори на малко име с канцлера Ангела Меркел?