Ако бях премиер, щях да ви отговоря на въпроса за енергетиците и протестите. Преди три години оставихме план за възстановяване, да има плавно, поетапно възстановяване и закриване. Сега не ни канят министърът и премиерът на среща. 

Бих казал на протестиращите да не влизат и да не блокират града. При добра комуникация може да се защитят много от техните права, просто трябва да се успокои арогантното поведение. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриване на нова трибуна на стадион "Локомотив Пловдив". 

"Всеки се бори и иска да е добре. Да, ние в некоалицията подкрепяме министрите, но начинът на комуникация им е изключително грешен", допълни той.  

"Те са свикнали да ни пратят нещо, нашите депутати работят по проектите, по законите, и после те излизат и казват, че са направили нещо. Последните три години българите все повече си направиха изводите кой какво прави и какво е направил. Разговарях с Асен Василев и казах, че ние няма да подкрепим това за ДДС-то за ресторантьорите, които претърпяха много в ковид-истерията", обясни още лидерът на ГЕРБ. 

"Що се касае до службите - всичко свършихме, та сега стигнахме до службите. В момента ръководителите на тези служби се ползват с голямо доверие от партньорите и неслучайно шефът на ДАНС бе награден в САЩ с най-високата награда. 

Няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изринато и изчегъртано - само техни хора. Може да съм малко мнителен, но специалните служби са национални, защото не са политически обвързани, посочи Борисов. 

"Ако ДАНС е с шеф депутат от ПП, няма да бъде честно. Веднага ще се каже, че е политическа поръчка. Не е и в тяхна полза да го правят. Власт власт възпира. Това е тема на диалог, който водим, но се разминаваме относно целите и задачите. Много се разминаваме, така че моят съвет е докато не се изговори всичко, да не внасят законите за разглеждане. Ние няма да ги подкрепим", каза той. 

"В петък пак не беше честно. Съгласих се с Асен Василев за удължаване на срока за внасянето на бюджета, оставиха ни ние да защитаваме закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. "Възраждане", БСП и ИТН окупираха трибуната, а Асен Василев и Христо Иванов бяха на кампания на Васил Терзиев", допълни Борисов. 

Той смята, че всички трябва да отидат на предизборна кампания.

"Кирил Петков бил във Виена. Много работа може да е свършил и няма лошо, но ден, в който половината държава е блокирана, в парламента сме оставени ние сами. Не е честно да ни оставят на блъскане и бунт и да отидат на НДК, където е най-красивото място в България да кажат, че е мрачно. Не съм им се обаждал оттогава и няма да го направя до след изборите", заключи Борисов.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук