Това може ли да се коментира въобще. Това е ново понятие, не заслужава да се коментира. Това заяви Васил Божков по повод обвиненията от Цветомир Найденов, че 3 момичета са подали жалба срещу него в ефира на bTV.

„Сега чувам, не коментирам тези глупости, просто не ми ги побира главата. И аз за първи път чувам, това е болестно състояние. Това е смешно. Обвиняват ме за кибертероризъм, сигурно ще ме свържат с опит за убийство на папата“, коментира още Божков обвиненията, че е замесен в убийството на Манол Велев.

„Специално с него никога не съм бил в съдружие. Бил съм в съдружие с баща му. Той казва, че от 30 години е бил в бизнеса. Преди 30 години на колко е бил на 17“, заяви Божков и саркастично заяви „Непълнолетните ме поканиха във фирмата. Баща им не ме е поканил, баща им го намерих“, каза още той.

„Не съм заплашвал Найденов и членове с негово семейство. Стигна се до разлива понеже ми дължат много големи суми те казаха, че не ми дължат.

700 хил. лв. получих през съда, блокирахме сметките им. Защо да го заплашвам, като вече съм получил парите. Ние си водим дела“, заяви още Божков.


Божков обясни дали е в Дубай, защо се страхува да се върне и каза: На разположение съм!

Той коментира и обвиненията в корупция. „Това ми е била основната работа. Всеки ден да ходя да предлагам подкупи“, пошегува се Божков.

По думите му в офиса му не са идвали шефове на хазарта.

„С Явор Колев сигурно сме седнали в мрежата и сме извършили хакерска атака. Извън шегата, няма такова нещо.“, заяви Божков.

Божков проговори и за арестувания Огнемир Митев. „Кой е арестуван, никой не ми е съобщил не знам такова нещо Огнемир Митев може би съм го виждал, но не се познаваме. Не е идвал в моя офис“, посочи той.

По повод колекцията му Божков заяви, че се надява да се опазят предметите.

Какво се случва? Три патрулки причакват Васил Божков пред дома му в центъра на столицата

„Дано да знаят как да ги преместят и да имат възможност да ги преместят. Съмнявам се, че органите на реда ще се справят. Какво общо имат с бизнеса и с обвиненията тези предмети. Сигурно това е част от репресивните методи.

Преди години ми предложиха 600 мил. евро, за колекцията, но тя беше много по-малка. Нямам най-ценен, всички са ценни. Не знам дали сте колекционер и знаете ли как се събира колекция. Как ходиш и обикаляш“, коментира още той.

„Никой не държи нищо на държавата. Аз нямам 1 стотинка неплатен данък. Ако компаниите дължат, това е друго. Не може да се правят такива внушения“, посочи още той.

Реставраторка разказа за безценните съкровища на Васил Божков

По повод предложението на главния прокурор Иван Гешев да окаже психологическа помощ на Божков, ако го е страх да се прибере в България, бизнесменът заяви: „Аз ви казах от тази психологическа помощ ме е страх.

Нали знаете в какво се изразява 8 месеца арест, след това ново обвинение, после още 8 месеца арест. Не знам какво се случва в ареста, но съм чувал много лоши неща. По-добре г-н Гешев да предложи психологическа помощ на тези, които му пишат доносите“, заяви още Божков.

„Винаги съм спазвал закона и винаги съм се стремял към това“, завърши той.