Братовчедът на обвинения за жестокото убийство на 11-годишната Никол Йончева разкри своята версия за тежкото престъпление. Според Диян няма как неговият роднина да е извършил подобно нещо. „Как се убива човек според вас? Това да не е мравка? Няма как Иван да извърши подобно нещо. Той е много страхлив. Никога не е вземал нож, много добре го познавам”, разказа момчето, цитирано от Флагман.бг.

Според него братовчед му е натопен, а истинският убиец още се намирал в Бургас, но „полицаите ги е страх да претърсят града”.

„Аз съм свидетел как малки деца – на по 7-8 години бият Иван, а той изобщо не реагира, защото го е страх. „Бау” да му направите се плаши. Той е натопен. Нека да докажат, че е извършил такова нещо. Аз съм ставал свидетел как го тормозят. Събират се 5 деца и започват да го бият. Ако някой не го спаси, ще го убият от бой. Нашият ми лежи без нищо да направи. Това не е за вярване”, коментира бургазлията.

Диян е категоричен, че Иван никога през живота си не е пушил цигари. Мразел алкохола и наркотиците.

Позната на обвиняемия също подкрепи братовчед му. Момичето разкри, че според нея Иван наистина имал психични проблеми, но не бил способен на убийство.

„Никога не съм го виждала да проявява агресия. Учудих се като прочетох, че има негови отпечатъци по ножа. Според мен е натопен от друг. Добро момче е, просто не мога да повярвам какво се случва. Той е много страхлив. Ако някой го удари или нещо такова, няма да отговори”, разказа младата бургазлийка.

Прокуратурата обяви днес, че по ножа и телефона на Никол е открита ДНК на 15-годишния Иван. Младежът дори сам завел разследващите до контейнера, в който изхвърлил мобилното устройство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!