Димитър и Милен Ганеви, съдружниците на Васил Божков в "Национална лотария" трябва да отговарят пред правосъдието дали са давани подкупи и ако да - защо, пише novini.bg.


Както е известно Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария", което означава, че той носи цялата отговорност. 

Той е регистриран като МОЛ, съответно - материално отговорно лице, което отговаря за дейността на компанията.

Димитър Ганев обаче явно се крие и не излиза с явна позиция по последните съмнителни твърдения на Божков. Това буди съмнение, че не отговаря на твърденията на Божков.

Защо се крие от скандала и неговият брат Милен, също остава подозрително. Следите на Димитър пък се губят от последното му ходене в Турция с ПФК "Левски".

Всъщност двамата братя е редно да отговарят за цялата схема, по която е работила "Национална лотария".

След като прокуратурата подгони Васил Божков, стана ясно, че има сериозни разминавания и относно отчетите на компанията. Имаше и новини, че компанията не е изплатила големи суми на печелившите от игрите. 

Това са публикуваните отчети на двете компании в Търговския регистър:

Това пък са преправените данни

Когато държавата потърси сметка на Васил Божков за укриването на над 500 милиона лева, с което ощетиха хазната, избягалият в Дубай бизнесмен прехвърли вината именно на Димитър Ганев.

Обвиненията в 18 престъпления Божков каза тогава, че мениджмънтът на компанията носи отговорност, т.е. именно Ганев като изпълнителен директор.

Братя Ганеви държат 44% от собствеността на "Национална лотария” чрез фирмата си "ЛотоБГ". Братя Ганеви обаче са мениджърите на компанията.

Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария” и носи административна отговорност за действията на фирмата която ръководи и управлява. 51% от бизнеса държи Васил Божков, а 5% е дялът на арестувания с Божков в ОАЕ Георги Попов. 

Преди да бъде задържан в ОАЕ Васил Божков прехвърли цялата вина за разразилия се скандал върху Димитър Ганев.Последната известна снимка на Димитър Ганев(вляво) от лагера на "Левски" в Турция