Изтече информация за готвената реформа в БТВ. Тя вече е в ход и вече паднаха няколко предавания и известни водещи, като това се прие с радост от голяма част от зрителите.

Никой обаче не очакваше, че БТВ ще посегне и най-гледаното нещо в ефира - турските сериали и най-вече "Опасно изкушение". На всичкото отгоре се твърди, че вместо турския сериал, зрителите ще получат порция от ново шоу с водещ Сашо Кадиев, Цитиридис или Иво Аръков. От сега е ясно, че мрежата ще прегрее от критики.

Вероятно ходовете на БТВ се дължат на факта, че Нова тв "открадна" доста зрители в последните месеци най-вече със силния сезон на "Игри на волята". От Нова твърдят, че са "смазали" БТВ по гледаемост в часовия диапазон след 20 часа, пише Gledai-me.com.

Дали БТВ ще успее да навакса не е никак ясно. bTV обяви, че спират излъчването на турския сериал "Опасно изкушение". Първоначално те промениха времето на излъчване на 22:00 часа, но не всеки ден, а от 11 декември вече няма да го показват изобщо.

Сериалът се премества в програмата на bTV Lady, която от същата дата ще се преименува на bTV Story. Този канал ще излъчва нови турски сериали като "Семейството" с Къванч Татлъту и "Златно момче", които ще се появяват едновременно с техните световни премиери в над 180 държави. Освен това, ще има и сапунени опери от Бразилия, Мексико, Южна Корея, както и продукции от Великобритания и Франция.

С тази промяна, bTV премества турските сериали от праймтайм програмата си в своя дъщерен канал, подобно на това, което Нова тв направи с Диема Фемили.

В същото време, първата нова програма, която ще замени сапунките в bTV, е куизшоуто "Кой да знае", базирано на британски формат. В него комедийни актьори ще водят два отбора от известни личности, които ще отговарят на въпроси, като паричните награди ще се дават на публиката.

Въпреки тези промени, актьорите от турските сериали все още са популярни в България. Например, Шевал Сам, известна като Ендер Челеби от "Опасно изкушение", ще пристигне в България за концерт на 23 декември в НДК. Тя е популярна певица в Турция и ще изпълни своите хитове с бенда си от 20 музиканти. Ще участва и Берк Октай, който е играл с нея в сериала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук