На мястото на спортната площадка до 37 и 39 блок в бургаския комплекс „Лазур“ няма да се строи. Това е решението на Община Бургас, въпреки че имотът е частен и съдът го е възстановил на собствениците, каза пред колегите от БНР Бургас кметът Димитър Николов, предава Флагман.

"Собствениците на имота желаеха там да допуснем изменение на парцеларен план и ПУП за жилищно строителство, Община Бургас не се съгласи, за нас това трябва да остане като зона за отдих, детска площадка или спортна площадка, но не и да допуснем каквото и да било строителство. Какво предстои оттук нататък- преговори с тях: единият вариант е след като те не могат да реализират жилищно строителство, да дарят този парцел на Общината. И вторият вариант разбира се остава, Общината да ги компенсира с обезщетение или откупка на възстановения имот", коментира кметът Димитър Николов.


Припомняме, че идентичен бе казусът и с градинката на ул."Фердинандова", където бе отказан промяна на ПУП-а, за да се запази последната зелена площ на тази улица.

Става въпрос за малко футболно игрище, около 800-900 кв.м. Парцелът се намира в непосредствена близост до детската площадка и е неизменна част от зеления кът в тази част на ж.к.Лазур. Съседи разказаха, че преди време известен бургаски лекар искал да строи Медицински център, той купил правото на собственост от съседите.