Няма унищожаване на материали от подслушване. Това сочи до момента проверката на Националното бюро за контрол на СРС-ата, уточнява bTV.

Междувременно сигналите за подслушване продължиха и днес.

Арман Бабкиян от "Изправи се! Мутри вън" съобщи, че подслушваните опозиционни политици са 82-ма. Сред тях 25-ма от БСП. 

Според Арман Бабикян, сред подслушваните са били и той,  и адвокат Николай Хаджигенов.

„Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници и долни типове, как пък не подслушаха един от управляващите?“, запита Бабикян.

„Всичко, което се говори за подслушвания на мен ми прилича на ченгеджийска операция и измама“, заяви Даниел Митов от ГЕРБ.

От БСП искат бърза проверка и резултати.

„Конкретна информация за лица по имена, че са подслушвани към днескашна дата не разполагаме, затова очакваме бърза проверка“, заяви Иван Иванов от БСП.

Дали са подслушвани политици трябва да каже Националното бюро за контрол на СРС-та. Направихме запитване до тях. Ревизия правят в ДАТО, ДАНС, ГДБОП и „Вътрешна сигурност“ към МВР.

„Не е установено да са унищожени регистри и правила за тяхното водене, утвърдени от председателя на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства и въведени със заповед на ръководителя на съответната структура, в които се вписват процедурите по използване, разрешаване и прилагане на СРС“, категорични са от Националното бюро за контрол на СРС-ата.

От бюрото уточняват, че екземпляр от искането и разрешението се съхраняват и в органа, който е позволил подслушване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!