Лилия Ботушева е българката, намерена мъртва на гръцкия остров Кефалония. Това разкриха в социалните мрежи сразени от трагедията нейни близки, видя БЛИЦ. Младата жена е обявена за издирване от близките си още на 8 юни м. г. Лили е трябвало да пътува за Ерфурт, Германия, където учи и живее. 23-годишното момиче е обявено за издирване както от немските, така и от българските власти. 

Лилия е била от Сливен, но от години живеела в немския град. На 8.06 т.г. е резервирала билет за самолет, става ясно тогава. 

 „Нямаме никаква вест, от никого, от нищо. Нямам си идея къде може да е, как е… Пусната е за издирване на европейско ниво. Не съм я чувал от седмица, както и нейните приятели. Притесняваме се ужасно много за Лилия”, разказва през юни брат й Мартин Ботушев, който участва активно в издирването.

Разледването за причините на смъртта  на Лили и немският й приятел, открити мъртви  в Кефалония, е взела мистериозен обрат, след като полицията е открила предмети, които биха могли да сочат сатанистичен ритуал, съобщава "Български новини". Двамата бяха открити на 31 декември в стая в района на Влахата и властите първоначално смятаха, че смъртта им е резултат от скандал, довел до убийство и самоубийство. Полицията намери ножове и други остри предмети на местопрестъплението. 

След най-новите доказателства, включващи  свещи и сатанинска пентаграма, полицията смята, че двойката може да е била замесена в сатанински ритуал, който завършва с това, че двамата отнемат живота си. 
Причина за смъртта са множество наранявайния от остър предмет в горната част на тялото и крайниците. 

Съдебният  лекар е отхвърлил вероятността за убийство.